Page 199 - Microsoft Word - BA 16.doc
P. 199

Меваларни сақлаш бўйича зарурий ҳароратлар оралиғи, нисбий намлик, музлаш ҳамда шамоллаш ҳароратлари, маҳсулотларни этилен
                                              гази ажратиши ёки унга унга сезувчанлик даражаси бўйича маълумотлар
                                                                                                                                                   49-жадвал

                                                                              Сақлаш         Музлаш        Шамоллаш
                                                                 Нисбий                                                   Этилен ишлаб        Этилен газига
                                            Сақлаш ҳарорати,                  мумкин         мумкин         мумкин
            №       Маҳсулот турлари                            намлик,                                                      чиқариш           сезувчанлик
                                                   °C                         бўлган          бўлган         бўлган
                                                                   %                                                         даражаси           жаражаси
                                                                              муддат        ҳарорат, °C    ҳарорат, °C

             1             Ўрик                 (-0.5)-(0)        90-95      1 - 3 хафта       -1,1           Йўқ              ўрта                ўрта
             2            Гилос                 (-1)-(0.5)        90-95      2-3 хафта         -2,1           Йўқ            жуда паст             паст
             3           Шафтоли                (-0.5)-(0)        90-95      2 - 4 хафта       -0,9           Йўқ              урта                урта
             5             Олча                     0             90-95        3-7 кун         -1,7           Йўқ            жуда паст             паст
             6            Олхўри                (-0.5)-(0)        90-95      2-5 хафта         -0,8           Йўқ              урта                урта
             7            Анжир                 (-0.5) -(0)       85-90       7-10 кун         -2,4           Йўқ              урта                паст
             8             Узум                 (-1)-(0.5)        90-95        1-6 ой           -2            Йўқ            жуда паст             паст
             9             Олма                  (-1) -(2)        90-95       1-12 ой          -1,5           Йўқ           жуда юкори            юкори
            10           Нок, Осиё               -1.5 -0.5        90-95        2-7 ой          -1,6           Йўқ             юкори               юкори
            11          Нок, Европа            (-1.5) -(0.5)      90-96        2-7 ой          -1,7           Йўқ             юкори               юкори
            12            *Анор                     5             90-95        2-3 ой           -3              5            жуда паст             паст
            13            Хурмо                    -1              90          3-4 ой          -2,2           Йўқ              паст               юкори
            20             Киви                     0             90-95        3-5 ой          -0,9           Йўқ              паст               юкори
            24            Лимон                  (7)-(12)         85-90        1-6 ой          -1,4            10            жуда паст             урта
            25           Апелсин                 (4)-(9)          85-90      3-8 хафта         -1,6             3            жуда паст             урта
            26          Мандарин                    4             90-95      2-4 хафта         -1,1           Йўқ            жуда паст             урта

                       * Анор - 2 ойдан кўп муддат давомида +5 С ҳароратдан паст ҳароратда сақланадиган бўлса, "совуқ уриш" ёки "шамоллаш" эхтимоли бор





                                                                                   190
   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204